2015. január 23., péntek

Svédország, ahol az éves átlagfizetés 12 millió forint

Svédország, ahol az éves átlagfizetés 12 millió forint

 
Svédország


Aki dolgozni szeretne külföldön, azaz Svédországban, akkor ott biztos, hogy talál munkát. Itt szívesen fogadják a jó munkásokat, akik dolgozni szeretnének. A szakmunkások ebben az országban rendesen meg vannak fizetve. Nézzük, ezt a szimpatikus külföldi úti célt, mi az amit eddig nem tudtunk róla:

Segítségünkre van a wikipédia ezen bejegyzése. 
Svédország (svédül: Sverige), vagy hivatalos nevén Svéd Királyság (svédül: Konungariket Sverige), egy skandináv ország Észak-Európában. Szomszédos országai: Norvégia, Finnország. illetve Dánia. Az ország déli részét túlnyomórészt mezőgazdasági területek, míg az északi részét sűrű, hegyekkel tarkított erdőségek borítják. Nem véletlenül nagyon sok munkaerőt fogad külföldről a mezőgazdasági munkákra, illetve erdészeti (többnyire favágó) munkára. Akinek tapasztalata van ezeken a területeken, biztos állást kap Svédországban. 

Svédország


Svédország a hetedik helyen áll az egy főre jutó legmagasabb jövedelem viszonylatában. Nagyon jó életminőséget biztosít az ország, egészségügy, oktatás, közbiztonság, társadalombiztosítás terén. 
Svédország fővárosa: Stockholm
Svédország térképe:

Svédország térképe


Svédország éghajlata igen kellemes, mivel nyáron nincs túl nagy forróság, viszont télen nincs dermesztően hideg. Ezért a külföldi (magyar) munkavállalók, nagyon szeretik, mert a hőmérséklet és az időjárás nem viseli meg a szervezetet. 

Elsősorban a fémipar területén lehet minőségi munkahelyeket találni. Gondoljunk csak a svédacél kifejezésre. Svédország acélgyártása kiemelkedő. Továbbá a gépjárműgyártás területén is találni jól fizető munkákat. Svédországban gyártják a közkedvelt luxusautót, melyet a köznyelv öreguras autónak is hív a Volvo-t. Volvo személygépkocsik, kamionok, autóbuszok, stb. gyártásában lehet részt vállalni. 

Volvo


Ki dolgozhat Svédországban?

Svédország szívesen fogadja az Európai Uniós állampolgárokat, számukra tud könnyedén munkát biztosítani. Az ország jogszabályban nem határozott meg minimálbért, ezt a szakszervezetek és a kollektív szerződések rögzítik. Egy biztos, hogy rosszul nem lehet járni. 

Svédországban, heti hány órát kell dolgozni?

Munkaidő tekintetében nagyon hasonlít a magyar munkarendhez. Heti 40 órát kell dolgozni. Az éves szabadság pedig 25 nap. Ez a minimum, amit biztosítaniuk kel a munkáltatóknak.

Milyen segélyezési rendszere van Svédországnak?

Svédország elég segítőkész a rászorulókkal szemben. Világszínvonalban az élmezőnyben jár a szociális juttatások terén. Bőkezű a nyugdíjrendszere, a munkanélküli ellátó rendszere, és egyéb szociális segítséget nyújtó rendszere.  

Svédország


Szükséges a nyelvtudás, ha Svédországba megyek dolgozni?

Sajnos igen! Minimum egy alap svéd nyelvtudást el kell sajátítanunk. Ami jó hír, hogy a svédek annyira szeretik a külföldi munkavállalókat, hogy ingyenes svéd nyelvtanfolyamot biztosítanak a letelepedők és munkavállalók számára. Tehát, ha valaki veszi a fáradságot és egy alap nyelvtudást elsajátít, akkor a svédek a továbbiakban segítenek.

Milyen területen lehet jól keresni?

Kiemelt bérezésre számíthatnak az informatikusok (informatikai munka, programozás, hálózat építés, stb.) a mérnökök (szinte minden területről), de nagyon nagy szeretettel várják a fizikai dolgozókat is, akik hasonlókép jó bérezésben részesülnek. 
Ami nagy hátránya az országnak, hogy a fizetések mellé magas életszínvonal és magas árak is társulnak. Így érdemes fix munkahelyre kiutazni. Sok szerencsét és jó utat kívánok Mindenkinek!

Svédország



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése