2015. január 20., kedd

Jó évnek ígérkezik a 2015-ös év a külföldön dolgozni akarók számára

Jó évnek ígérkezik a 2015-ös év a külföldön dolgozni akarók számára

2015


Kedvezően alakulnak a külföldi munkákat keresők kilátásai 2015 első negyedévében a felmérések szerint. A munkaadók több, mint 13%-a tervezi, hogy bővíti humánerőforrásait. 2015-ben a legnagyobb lehetőség a gyári munkák területén lesz. Munkaköröket tekintve: gyári munka, termelési munka, csomagoló munka, szalag munkák. A gyári munkalehetőségek után a szociális szektor következik, ezen belül is az idősgondozás és ápolói munkakörök. 

A gyártás és a gyári munkák bővítése számokban kifejezve közel 21%. Középmezőnybe került a maga 13%-ával a pénzügyi, biztosítási, ingatlan és üzleti szolgáltatások szektora. Az építőipar pedig a legvégén végzett, mivel itt 9% körülire tehető a bővítési hajlandóság. Ennek ellenére, számos munkalehetőség biztosított az építőipari szektorból. Főleg magasan szakképzett kőműveseket és építőipari mestereket várnak külföldi munkára. 

Hol várják szívesen a magyar munkavállalókat?

Az Európai Unión belül szinte mindenhol találhatunk magunknak megfelelő munkát, ha tudjuk teljesíteni az elvárásokat. Az munkaelvárások elég színesek, de a nyelvtudás az szinte mindenhol kritérium. (Úgyhogy ne dőljünk be annak, ha nyelvtudás nélküli külföldi munkát kínálnak fel nekünk). A nyelvtudás mellett a szakképesítés, illetve munkatapasztalat egy fontos faktor, természetesen akad betanított jellegű külföldi munka is!

Legnépszerűbb országok (régiók és tartományok):

Ausztria (Burgenland)
Németország
Anglia
Svájc
Belgium
Luxemburg
Egyesült Arab Emírségek (Dubai)

2015-ben nagyon felkapott hely lett az imént említett Egyesült Arab Emírségek (Dubai). Dubai mágnesként vonzza a külföldi munkavállalókat. Nem csak kalandvágyból és a szép környezet miatt vonzó, hanem a fizetések is elég korrektek. Mivel Dubai vonzza a turistákat ezért a vendéglátás és a kiszolgáló tevékenységek kimeríthetetlen tárházát képezik a munkavállalók előtt! Természetesen a nyelvtudás itt is elég fontos tényező. Sok külföldi munkaerő helyezkedik el szállodákban, ahol főleg takarítói, mosogatói, konyhai kisegítői és egyéb kiszolgálói munkakörök nyitottak. A komoly bevételek az elitebb munkakörökben érhetőek el, de ezekhez komoly képzettség és nyelvtudásnak is társulnia kell. 
A magyarok azért szeretik Dubai-t, mert az időeltolódás nem nagy, a repülőút sem túl hosszú (5-6 óra) és viszonylag elfogadható áron ki lehet jutni. Nagyon sok szabad munkakör van, aki a szakmájában járatos, jó eséllyel talál magánk megfelelő munkát. Akinek pedig a nyelvérzéke jobb, ők a légi utaskísérő munkaköröket pályázhatják meg. 

Úgyhogy fel a fejjel, 2015 a külföldi munkák éve, legyen az a közeli Ausztria, vagy a távolabbi Dubai, munka mindenhol van, csak meg kell találni! Sok szerencsét Mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése