2015. január 28., szerda

Miért szeretik a magyarok a zöldség –és gyümölcs csomagolási munkát?

Miért szeretik a magyarok a zöldség –és gyümölcs csomagolási munkát?

A kép csak illusztráció!

Sokan keresnek külföldön különféle mezőgazdasági és az ehhez kapcsolódó munkaköröket, mint például a zöldség csomagolás, gyümölcs csomagolás és egyéb csomagolói gyári munkák. Mi most a zöldség –és gyümölcs csomagolási munkákat vesszük górcső alá. Miért szeretik a magyar munkavállalók, most 2015-ben is az ilyen jellegű külföldi munkákat? Erre keressük a választ!

Miért szeretik a magyar munkavállalók a külföldi zöldség csomagolási munkát?

Magyarországon nagyon sok olyan ember él, akinek a kisujjában van a mezőgazdaság. Rengeteg megművelhető földterülettel rendelkezik, de a gazdasági helyzet nem teszi kifizetődővé, hogy kisebb gazdaságok eredményesen tudjanak dolgozni. Így sokan inkább a munkaerejüket külföldre csoportosítják át. Tehát, gyakorlat van, nem idegen a munkakörülmény és a magyarok elég jól végzik ezt a fajta külföldi munkát.

Másik igen vonzó faktora ennek a munkakörnek, hogy semmilyen szakképesítést nem igényel. Tehát, aki ismeri a munkafolyamatot, bátran belevághat! Ide nem kell, szakmunkás bizonyítvány, vagy főiskola. 

Sok helyen minimális nyelvtudással, vagy akár nyelvtudás nélkül is végezhetik, ezt a zöldség szedő –és csomagoló munkát. A nyelvtudás hiánya, azért nem veszélytelen, de ha csoportosan megyünk külföldre dolgozni, akkor nem olyan problémás. Ha érdekli, tekintse meg, milyen munkaköröket lehet nyelvtudás nélkül betölteni. Külföldi munkavállalás nyelvtudás nélkül. 

A munkakör bérezése, többszöröse, a hazai béreknek, ami nagyon vonzóvá teszi, ezt a munkakört! (Többnyire hazai vizeken, csak szezonálisan foglalkoztatják a munkavállalót, míg külföldön, hosszabb munkaszerződést is köthetnek).

Bizonyos esetekben a munka mellé kedvezményesen, vagy akár ingyen biztosítanak szállást és étkezési lehetőséget is. Így még gazdaságosabbá és profit orientálttá válik ez a munka.

Ezek a munkakörök lehetővé teszik, hogy egyszerre többen, akár párok és családtagok is részt tudjanak venni ebben a munkába. 

Néhány vélemény a zöldség csomagoló munkáról:

A munkakör közepesen nehéz, jó fizikumot igényel. A zöldségek betakarítása után, a zöldségeket be kell csomagolni. Erre többnyire a helyszínen kerül sor. Tehát a csomagolást úgy kell elkészíteni, hogy az esztétikus és precíz legyen, mert így fog a boltok polcaira kerülni.

Nem árt, ha valamilyen előismeretekkel érkezik a munkavállaló ebbe a munkakörbe, de ha nincs ilyen jellegű munkatapasztalata, az sem baj, mivel rövid időn betanulható a munkafolyamat. Sokan érkeznek úgy, hogy eddig nem dolgoztak ilyen munkakörben, mégis hamar elsajátítják a munkafolyamatot.

Aki nyelveket beszél, belőlük hamar csoportvezető válik, ahol természetesen a bérezés is magasabb.

Milyen további mezőgazdasági munkalehetőségek vannak 2015-ben?

Olvassa el erről szóló cikkünket. A 2015-ben is hódít a mezőgazdasági külföldi munka címmel. 

Hogyan történik a csomagolás? Mire kell odafigyeljek?

A csomagolás egy nem túl bonyolult, ám odafigyelést igénylő munkafolyamat! Ezért nem árt, ha tisztában vagyunk néhány alapfogalommal és technikai leírással. Olvassa el ehhez kapcsolódó cikkünket! Csomagoló munkakörök külföldön címmel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése