2015. január 26., hétfő

Külföldi állások pároknak

Külföldi állások pároknak

A kép csak illusztráció!


Többször érkezik hozzánk a kérdés, hogy hol találnak külföldi munkát a párok? Nem mondanám azt, hogy az ilyen jellegű külföldi munkából van a legtöbb, de nem reménytelen a helyzet, mert vannak ilyen jellegű külföldi álláslehetőségek. Nézzük a lehetőségeket:

Milyen munkát végezhetnek párok külföldön?

Ritka az a szituáció, mikor egy ritka (és sokat fizető szakma) állás megszűnik és hirtelen két embert várnak, hogy betöltsék. Ez szinte lehetetlen! 

Sokkal gyakoribb az a szituáció, mikor külföldi gyári munkára keresnek több dolgozót. Ebben az esetben párok is nyugodtan jelentkezhetnek a munkára, sőt van, hogy a munkáltató, már így hirdeti meg az állást: Külföldi munkalehetőség párok számára! Nem árt figyelni az ilyen kiírásokat! Tehát az egyik lehetőség, mikor gyári munkára jelentkezünk a párunkkal, de van még ilyen munkakör, nézzük sorban. 

Következő nagy népszerűségnek örvendő munkalehetőség a csomagoló állás. Itt többnyire zöldségek csomagolása, vagy gyümölcsök csomagolása történik. Ez a munkakör is nagyon hasonló egy gyári termelési munkánál, csak itt csomagolni kell. Ezek a munkakörök is nagy számban vesznek fel munkaerőt, így itt is lehetőségünk adódik, hogy egyszerre nyerjünk felvételt! Ha a munkaadó külön kiírja, hogy munkalehetőség párok számára, akkor a jelentkezésbe is írjuk bele nyugodtan, hogy a párunkkal (név szerint) szeretnénk jelentkezni erre az állásra!

Terem babér még pároknak a vendéglátás területén is. Ez a munkaterület is olyan, hogy a férfi el tud helyezkedni pincérnek a nő pincérnőnek, vagy mosogatónak, vagy konyhai kisegítőnek. A vendéglátás és idegenforgalom szektora igen univerzális, sok olyan munkakör van, mely férfiak és nők számára elérhető, és akár egyszerre is. A teljesség igénye nélkül felsorolnék néhány munkakört: szakács, konyhai kisegítő, takarító, pincér, pincérnő, báros, stb. Ezeknél a munkaköröknél csak arra kell figyelnünk, hogy egy munkáltató hirdesse meg az állást, a munkakört mi szabadon választhatjuk ki. Az esetek többségében a vendéglátás területén dolgozók, kedvezményesen (vagy ingyen) juthatnak szálláshoz és étkezéshez! Így még nagyobb profitra tudnak szert tenni! 

Folyami hajókon, óceánjárókon és egyéb úszó vendéglátó egységek is gyakran keresnek párokat munkavégzés céljából. A feltételek és lehetőségek nagyon hasonlóak az előző pontban említettekkel!

Van olyan speciális eset is, mikor a nő idősgondozást, betegápolást, házi gondozást vállal, míg a férfit ugyanitt alkalmazzák a ház körüli munkák elvégzésére (fűnyírás, kertészkedés, állatgondozás, stb.) Ebben az esetben is párok jelentkezését várják. Ez is egy költséghatékony megoldás, mivel a szállás és az étkezés többnyire biztosítva van!

Tehát ezek a legjellemzőbb munkakörök, ha külföldön szeretnénk munkát vállalni a párunkkal! Ha eddig féltünk otthon hagyni a párunkat, akkor ne tegyük, gondoljuk át ezeket a lehetőségeket, nézzünk körbe és vágjunk bele a munkába! Most már az sem lehet visszatartó erő, hogy féltjük otthon hagyni a párunkat! Informálódjunk, járjunk nyitott szemmel és legyünk sikeresek! Jó álláskeresést Mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése