2015. február 8., vasárnap

Külföldi hajós munka. Minden jó „HAJÓ” a vége!

Külföldi hajós munka. Minden jó „HAJÓ” a vége!

 
A kép csak illusztráció!

Egy hónap alatt akár 1 millió forint is lehet a munkavállaló fizetése. A külföldi állások csúcsa a folyami hajókon, tenger –és óceánjáró hajókon folytatott munka. A nagyon magas kereseti lehetőségek mellett, nagyon komoly spórolási lehetőségünk is nyílik. Gondoljunk csak abba bele, hogy a szállásért, utazásért és étkezésért semmit sem kell fizetnünk. Milyen munkaköröket láthatunk el hajón?

Milyen munkalehetőségek vannak egy hajón?

Egy folyami hajót, vagy egy luxus hajót úgy kell elképzelni, mint egy több csillagos úszó szállodát, illetve egy mini társadalmat. Tehát a munkakörök is ehhez hasonulnak. A teljesség igénye nélkül a következő munkakörökben keresnek hajókra munkavállalókat:

Pincér
Felszolgáló
Segédfelszolgáló
Báros
Mixer
Konyhai dolgozók
Szakács
Konyhai kisegítő
Mosogató
Takarító
Szobalány, szobafiú
Masszőr
Szaunamester
Sportanimátor
Au-pair, bébiszitter, gyermekfelügyelő
További speciális szakmák (ápoló, elsősegély nyújtására alkalmas személy, tolmács, stb.)

A leginkább keresett szakmák, azok a vendéglátás területéről valóak, tehát felszolgálók, takarítók, konyhai dolgozók, stb.

Ha utazni szeretne, de nincs rá pénze…

Sokan azért is vállalják el az ilyen jellegű hajós külföldi munkákat, mert könnyen bejárhatja a munkavállaló a világot, úgy hogy közben nem kell érte fizetni semmit, sőt neki fizetnek (a munkájáért!). Persze ezt nem úgy kell felfogni, hogy most nyaralni indulunk és egész nap koktélozunk és fekszünk a napágyban, hanem úgy, hogy ha ledolgoztunk napi 8-12 órát utána van lehetőségünk egy kis lazításra és közben olyan helyekre juthatunk el, ahová csak kevesen. 

Mennyire szükséges a nyelvtudás, ha hajón akarok munkát vállalni?

A nyelvtudás egy nagyon fontos eleme a hajón való munkavállalásnak. Mondhatnám úgy is, aki nem beszéli a két világnyelv egyikét legalább kommunikációs szinten, semmi esélye sincs, hogy felvételt nyerjen. A hajós munka, nem egy nyelvtudást nem igénylő munkakör. A felvételi elbeszélgetés is angolul vagy németül folyik. 

Nem minden „fenékig tejföl”…

Igaz, hogy a szállás ingyen van, de sokszor egy kis kabinban kap a munkavállaló helyet, ahol többnyire emeletes ágy van és kapunk mellé szobatársat is. A hajón nem mondhatjuk, azt, hogy köszönöm nem tetszik a munka és felmondok. Vagyis mondhatom, de akkor magamnak kell megoldani a hazautazást. Szóval a konfliktusok megoldása, a családtól való távolság és magány problémáját magunknak kell megoldani, orvosolni. 
A munkaidő elég fárasztó, nem ritka a napi 8-12 órás műszak, és ha véget ér a munkaidőnk, mindent rendbe kell rakni, a kabinunkat tisztán kell tartani, mert nem nézik jó szemmel, ha rendetlenek vagyunk. 

Mindezekért cserébe, akár havi 1 millió forintot is zsebre tehetünk!

Ha vállaljuk ezeket a nehézségeket, kárpótlásul, nagyon komoly fizetésre tehetünk szert. Nagy a nyomás, sok a munka, de sok a fizetés is. Tehát, aki szeretné magát kipróbálni, gyakorlattal, tapasztalattal, szakképesítéssel rendelkezik, és jól beszéli a nyelvet, bátron vágjon bele. És jó szelet mindenkinek, húzzuk föl a vitorlát!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése