2016. november 2., szerda

NÉMETORSZÁG – A foglalkoztatási törvény bevezetésének időpontja 2017. áprilisára tolódik

NÉMETORSZÁG – A foglalkoztatási törvény bevezetésének időpontja 2017. áprilisára tolódik


A Bundestag, a német kormány alsóháza a napokban jóváhagyta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium bizottságának a foglalkoztatási törvényeknek a módosításait, amely magában foglalja a munkaerő és munkaszerződések szabályozását. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium bizottsága megállapította, hogy a javasolt változtatások a németországi dolgozói lízing jogszabály 2017. április 1-én lép hatályba, szemben az előzőleg meghirdetett 2017. jan. 1. helyett.

A tervezet előírja, hogy a cégeknél a jövőben az ideiglenes munkavállalók csak 18 hónapon keresztül alkalmazhatók (kivéve, ha a kollektív szerződés szabályozza a hosszú idejű alkalmazást). Így tehát ugyanazt a bérösszeget kell kézhez kapniuk, mint az állandó személyzet 9 hónapnyi munkavégzés után.






Karl Schiewerling CDU politikai párt tagja nyilatkozott: "A néhány hozzá nem értő egyén belerondít a képbe, az ideiglenes munkavállalókkal kapcsolatban. Az új törvény értelmében, most szeretnénk lehetőséget biztosítani a tisztességes és szabályozott munkaerő-piaci versenynek. Ez magában foglalja a maximális kölcsön bevezetését 18 hónap időtartamra, és egyenlő fizetést 9 hónap után. A mi szándékunk, hogy a visszaélések megelőzése érdekében, erősítenünk kell az ipart. Ez azért fontos, mert az ideiglenes munkavállalás elengedhetetlen, hiszen ez egy rugalmas eszköz a munkaerő-piacon. Ez biztosítja, hogy a vállalatok képesek legyenek rugalmasan reagálni a piaci változásokra, és hogy az üzlet megfelelően működjön. Ez eléggé vonzó az alkalmazottak számára, hogy az alacsony képzettségű munkavállalók is könnyedén álláshelyekhez juthatnak."






Albert Stegemann is nyilatkozott a CDU pártból: "Örömünkre szolgál, hogy sikerült megegyezni egy átmeneti időszakról, 2017. április 1-jéig. Ez biztosítja a munkavállalók, az érintett vállalatok és a szociális partnerek számára a lehetőséget, hogy időben felkészüljenek az elkövetkező változásokra."

A jelenlegi jogszabályra továbbra is szüksége van, hogy a Bundesrat, a német kormány felső háza hivatalosan átadja. Ez a tervek szerint 2016. november 4-én valósul meg.