2015. június 4., csütörtök

A diákok a közösségi oldalakat használják álláskeresésre. Jön a diákminimálbér

A diákok a közösségi oldalakat használják álláskeresésre
Jön a diákminimálbér

A kép csak illusztráció!

Nemsokára a parlament elé kerül az az iskolaszövetkezeteket érintő törvénymódosítás, ami garanciákat tartalmaz a diákmunkáért fizetendő minimális összegre - mondta Czomba Sándor az M1 aktuális csatornájának.

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, hogy jelen pillanatban az iskolaszövetkezetek fölöttébb alacsony, nyomott árakkal dolgoznak sok esetben, és nem is teljes mértékben csak a legális szektorban.


Négy év alatt 10 %


Az államtitkár kitért arra is, hogy Magyarországon nem sajátságos jelenség a tanulmányok melletti munkavégzés, ezt a rátát is szeretnék javítani. Éppen ezért olyan jogszabályi környezetet, ösztönzőket akarnának kialakítani, amik támogatják a fiatalok iskola melletti munkavállalását, ami hasznos a későbbi elhelyezkedés szempontjából is. Az elmúlt 4 évben 29-ről, 19 %-ra csökkent a fiatalok munkanélkülisége – mondta.

A február - áprilisi munkaerő piaci adatokról szólva az NGM államtitkára nagyon jó eredménynek nevezte, hogy Magyarországon, az elsődleges munkaerőpiacon az utóbbi 4 évben több mint 200.000 új munkahely jött létre.


A közösségi oldalakon nézelődnek


Rövidesen diákok tízezrei áramlanak majd a munkaerőpiacra. Munkavállalásukat számos diákmunka lehetőség segít és sok gyakornoki program is rendelkezésre áll. Mint ahogyan a felnőttek, a nyári diákmunkások is a munkabért nevezik a legfontosabbnak.

Az inspirációkról, munkakedvről és szempontokról a Mind - Diák Szövetkezet több mint 8.000 tanulót kérdezett meg.

A diákok mintegy 70 %-a a Facebook közösségi oldalt használja álláskeresésre. Ezt követik a diákszövetkezetek weboldalai, valamint a különböző állásbörzék és karriernapok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése